Ajankohtaista: Vastaamon tiedotteet ja uutiset

UUTTA 26.10.2020: Vastaamo lupaa hyvittää Asiakastiedon turvapalveluita tietomurron kohteeksi joutuneille

Lauantaina 24.10. kävi ilmi, että Vastaamon tietomurron uhreiksi joutuneet asiakkaamme ja työntekijämme ovat myös henkilökohtaisesti joutuneet kiristyksen uhreiksi. Olemme äärimmäisen pahoillamme asiakkaidemme puolesta ja haluamme tarjota uhreille ratkaisuja, joilla voidaan ehkäistä ja valvoa heidän luottotietojensa väärinkäyttöä rikollisiin tarkoituksiin.

Yhteistyössä Asiakastiedon kanssa tarjoamme tietomurron uhreille OmaLuottokielto-turvamerkinnän ja Tietovahti-palvelun. OmaLuottokielto käytännössä estää rahaluoton hakemisen tai luotollisten sopimusten solmimisen varastetuilla henkilötiedoilla tilanteissa, joissa luotonmyöntäjä tarkistaa hakijan luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n henkilöluottotietorekisteristä. Tietovahti lähettää henkilölle sähköposti-ilmoituksen, että hänen luottotietojaan on kysytty. Tämä nopeuttaa identiteettivarkauden selvittelyä.

Tietomurron uhri, joka on saanut Vastaamolta ilmoituksen joutumisestaan tietoturvailmoituksen kohteeksi, voi saada Vastaamolta hyvityksen alla mainituista Asiakastiedon turvapalveluista. Asiakas tilaa ja maksaa valitsemansa palvelut itse Asiakastiedon Omatiedosta ja Asiakastieto palauttaa vuosimaksut sitten, kun Psykoterapiakeskus Vastaamo on varmistanut asiakkaan henkilöllisyyden ja suostumuksen hyvitykseen.

Tarkempi ohje Asiakastiedon turvapalveluista tietomurron uhreille

  • Mene sivustolle www.asiakastieto.fi/omatieto/fi/tuotteet/turva2020. Valitse kumman tuotteen haluat tai molemmat. Maksa kumpikin tuote erikseen itse.
    • Tietovahti luottotietokyselyiden seurantaan (14,90€ per vuosi)
    • OmaLuottokielto (9,90€ per vuosi)
  • Saat Asiakastiedolta vahvistuksen palvelun käyttöönotosta ja kuitin ostoksesta sähköpostitse.
  • Vastaamon verkkosivuilla on lomake, jolla voit ilmoittaa haluavasi hyvityksen ja annat Vastaamolle luvan luovuttaa tiedon asiakkuudestasi ja suostumuksesi hyvitykseen Asiakastiedolle.
  • Vastaamo toimittaa tiedot suostumuksestasi Asiakastiedolle, joka tekee tietomurron uhrille hyvityksen ostoksista. Asiakastieto sitoutuu tuhoamaan suostumukseen liittyvät tiedot viipymättä, kun niitä ei enää tarvita.
  • Tulet saamaan hyvityksen Asiakastiedolta.

Mikäli olet jo ostanut itsellesi Asiakastiedosta laajempia palveluita 22.10. jälkeen (Minun Omatietoni vuositilauksen tai OmaLuottokiellon 2 vuodeksi), tee suostumus hyvitykseen Vastaamolle yllä kuvatulla tavalla. Asiakastieto hyvittää sinulle osana Minun Omatietoni-palvelua Tietovahdista 14,90€ ja OmaLuottokiellosta yhden vuoden osuuden 9,90€ ylläolevan mukaan.

Asiakastieto kantaa vaikeassa tilanteessa yhteiskuntavastuuta ja tukee panoksellaan rikoksen uhreja antamalla palvelunsa käyttöömme. Asiakastieto on Suomen johtavia digitaalisten yritys- ja luottotietopalvelujen toimittajia. Asiakastiedon palvelut auttavat yrityksiä ja kuluttajia päivittäisessä digitaalisessa päätöksenteossa sekä rahoituksen, myynnin ja markkinoinnin prosesseissa. Asiakastieto on osa pohjoismaista asiantuntijayritystä Enento Groupia.

Kiitämme Asiakastietoa heidän nopeasta reagoinnistaan, asiantuntemuksestaan ja avustaan tietomurron uhreille aiheutuvien vahinkojen ehkäisyssä palveluidensa avulla.

Suomessa toista henkilöluottotietorekisteriä ylläpitää Bisnode. Luottokielto kannattaa tarvittaessa tehdä myös sinne, sillä eri toimijat tarkastavat luottotietoja eri lähteistä.

Olemme järjestäneet myös muuta tukea ja keskusteluapua tietomurron kohteena olleille asiakkaillemme sekä henkilöstöllemme, joka toimii erittäin suuren paineen alaisena. Teemme yhteistyötä kaikkien viranomaistahojen kanssa asian selvittämiseksi. Lisäksi olemme luonnollisesti julkishallinnon käytettävissä ja otamme vastaan kaiken mahdollisen tuen uhrien tilanteen helpottamiseksi. Pahoittelemme syvästi tapahtunutta. (ks tiedote 25.10.2020)

« Takaisin