HLBTIQ-terapeutti on kouluttautunut kohtaamaan asiakkaansa seksuaalisuuteen, sukupuoleen, seksuaalisuuteen liittyvissä erilaisissa asioissa kuten:
Tarkemman sanaston löydät osoitteesta: http://transtukipiste.fi/hlbtiq-sanasto/
HLBTIQ-terapialla pyritään auttamaan ihmistä seksuaalisissa itsetunto-, seksuaali-identiteetti- ja sukupuolisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Terapiassa luodaan yhteyttä asiakkaan omaan seksuaaliseen minäkuvaan ja vahvistetaan hänen voimavarojansa. Lisäksi luodaan terveitä rajoja ja resursseja sekä pyritään luomaan arkipäivään konkreettisia selviytymiskeinoja. Terapian tavoitteena on auttaa asiakasta tulemaan tasapainoiseksi ja eheäksi omana itsenään.
HLBTIQ-terapia tapahtuu pääsääntöisesti keskustelun avulla sekä toiminnallisia menetelmiä käyttäen. HLBT-terapia voi olla kestoltaan lyhyttä (10-20 kertaa) - tai pitkää (1-2 vuotta). Tavallisesti HLBT-terapia on tiheydeltään kerran viikossa tapahtuvaa.
Vastaanotto:
Kipparinkatu 1, Lappeenranta
Palvelukielet:
suomi
Kohderyhmä:
aikuiset, nuoret, parit, perheet
Kela-oikeudet:
paripsykoterapia, perheterapia, vaativa lääkinnällinen kuntoutus, vanhempien ohjaus
Suuntaus:
integroiva, paripsykoterapia, perheterapia, seksuaaliterapia
Koulutus:
psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja, dialektinen käyttäytymisterapia DKT, Maudsley syömishäiriö koulutus, nuorisopsykiatrian tasokoulutus; nuorten käyttäytymisen hallinta, pari- ja perheterapeutti ET, seksuaaliterapeutti, DKT yksilöt ja ryhmät
Kokemus:
ahdistuneisuushäiriöt, eroterapia, fobiat, haastava käyttäytyminen, HLBTIQ-terapia, kriisi- ja tukikeskustelut, lapsettomuus, masennus, mindfulness, monikulttuurisuus, nuoruusikäisten psykoterapia, pakko-oireinen häiriö OCD, parisuhdeterapia, perheterapia, perheväkivalta, seksuaaliterapia, sijaisvanhempien tuki, sosiaalisten tilanteiden pelko, sovittelu ristiriitatilanteissa, suuttumuksen hallinta, syömishäiriöt, traumaattiset elämäntilanteet, työssäjaksaminen, työuupumus, uusperheet, vanhempainohjaus ja -tuki, voimaannuttava lyhytterapia
|