HLBTIQ-terapiassa vahvistetaan ihmisen itsetuntoa sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Ihminen kohdataan ihmisenä. Terapian tavoitteena on tukea ihmisen omaa yksilöllisyyttä sekä ainutlaatuisuutta.
NOPEA VÄYLÄ OIKEAAN HOITOON
HLBTIQ-terapeutti on kouluttautunut kohtaamaan asiakkaansa seksuaalisuuteen, sukupuoleen, seksuaalisuuteen liittyvissä erilaisissa asioissa kuten:
Homoseksuaalisuus: yksilö voi tuntea romanttista, eroottista ja seksuaalista vetovoimaa omaa sukupuolta edustavaa ihmistä kohtaan. Lesbo on naispuolinen homoseksuaalinen ihminen.
Intersukupuolisuus: henkilöllä on molempien sukupuolten ruumiillisia sukupuoliominaisuuksia synnynnäisesti tai että hänen biologinen sukupuolikaksinaisuutensa tulee esiin murrosiässä.
Transgender: henkilö voi kokea olevansa sukupuoleton, sukupuoleltaan määrittelemätön tai yhdistelmä miehisenä ja naisellisena pidettyä ruumiillisuutta, tyyliä ja persoonan piirteitä.
Transsukupuolisuus: henkilö kokee voimakasta kokemusta ristiriidasta oman biologisen ja kokemansa sukupuolen välillä. Yksi mahdollisuus ratkaista ristiriita on sukupuolenkorjausprosessi.
Transvestismi: henkilö kokee sukupuolista halua esiintyä "vastakkaisen" sukupuolen edustajana, etenkin pukeutumalla sen vaatteisiin. Transihmisillä tarkoitetaan transsukupuolisia, transgender ja transvestiittejä.
HLBTIQ-terapialla pyritään auttamaan ihmistä seksuaalisissa itsetunto-, seksuaali-identiteetti- ja sukupuolisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Terapiassa luodaan yhteyttä asiakkaan omaan seksuaaliseen minäkuvaan ja vahvistetaan hänen voimavarojansa. Lisäksi luodaan terveitä rajoja ja resursseja sekä pyritään luomaan arkipäivään konkreettisia selviytymiskeinoja. Terapian tavoitteena on auttaa asiakasta tulemaan tasapainoiseksi ja eheäksi omana itsenään.
HLBTIQ-terapia tapahtuu pääsääntöisesti keskustelun avulla sekä toiminnallisia menetelmiä käyttäen. HLBT-terapia voi olla kestoltaan lyhyttä (10-20 kertaa) - tai pitkää (1-2 vuotta). Tavallisesti HLBT-terapia on tiheydeltään kerran viikossa tapahtuvaa.
Asiakaspalvelumme neuvoo maksutta ajanvarausten, Kela-korvausten sekä terapiamuodon ja terapeutin valinnan kysymyksissä.
Terapeuttien ammatillista neuvontaa saa verkkoneuvontapalvelusta
tai varaamalla ajan vastaanotolle.
Keskustele nimettömästi psykoterapeutin kanssa verkossa.
Verkkoneuvonta on halvin ja nopein tapa saada psykoterapeutin apua.
Kolmeen kysymyksen ja vastauksen palveluseteli maksaa 59 €. Yhteys on SSL-salattu tietosuojasi varmistamiseksi.
Tavoita psykoterapeutti paikasta riippumatta. Videovastaanoton voi varata ilman lähetettä ja aikaisempaa kontaktia psykoterapeuttiin. Videovastaanotto varataan ja maksetaan etukäteen luottokortilla tai verkkopankissa. Vastaanottajan ja potilaan välinen tietoliikenne on salattu.