Seuraa luotettavia ja asiallisia tietolähteitä. Oikea tieto vähentää ahdistusta ja pelkoja. Pyri välttämään jatkuvaa uutisseurantaa ja sosiaalisen median kuohuntaa.
Arkiset asiat muistuttavat jatkuvuudesta. Jatka oman elämän arkea ja omia hyviä rutiineja niin paljon kuin mahdollista.
Rauhoita ylivirittynyt hermosto rentoutusharjoituksilla, kävelemällä luonnossa, kuuntelemalla musiikkia, lukemalla kirjoja. Rentoutunut mieli havaitsee vaihtoehtoja ja näkee toiveikkuutta.
Turvaudu muihin ihmisiin. Jaa kokemuksiasi ja tunteitasi; huomaat kuinka yhteneväisiä ne ovat kuin toisillakin. Ota vastaan tukea ja tarjoa sitä muille. Älä epäröi kääntyä ammattilaisten puoleen, jos ahdistus ja pelot eivät hellitä.
Vastaa lasten ja iäkkäämpien läheisten kysymyksiin rehellisesti. Kaikkiin kysymyksiin ei vielä ole vastauksia. Sen myöntäminen on yhteisen kokemuksen myöntämistä.
Älä lievitä stressiä päihteiden avulla. Päihteet heikentävät mm. unen laatua ja synnyttävät ristiriitoja ihmissuhteissasi.
Krisis on alunperin kreikkalainen sana, joka tarkoittaa käännekohtaa, jonkin asian päätöstä ja toinen alkua. Voiko tässäkin kriisissä nähdä jotain hyvää, toivoa tuovaa?